fbpx
Scroll naar boven

Oase van rust

Een oase van rust: een momentje voor jezelf!

Er gebeurt best veel in deze tuin, maar toch is het niet druk. Uitgesproken bestrating in de vorm van flagstones (natuursteen), tuintegels en veel (tuin)hout. Het ontwerp van deze tuin doet een beetje Japans aan, waarbij we een sfeer van rust en sereniteit hebben gecreëerd. Dat wordt verder versterkt door de hoeveelheid groen en de organische vormen. Je komt heerlijk tot jezelf in deze oase van rust.

Indeling van de tuin

Het gedeelte met tuintegels is rustig en ligt in strakke lijnen zonder al te veel poespas. In dit ontwerp creëren we diepte door het pad helemaal naar achteren door te laten lopen. Het contrast ontstaat door het gebruik van flagstones, waarvan iedere steen een unieke vorm heeft. Door ze in elkaar te passen, krijg je een soort van mozaïek.

Ook tuinhout heeft zijn plaats in deze tuin in de vorm van een tuinhuis of een overkapping. Het vele groen dat uit ronde, natuurlijke vormen is opgebouwd, geeft een gestileerde en smaakvolle uitstraling aan het geheel.

Materialen in de tuin

In dit tuinontwerp is de bestrating aan de ene kant relatief simpel in de vorm van 40×40 cm betontegels. Natuurlijk kun je ook een grotere tuintegel kiezen van bijvoorbeeld 60×60 cm, 80×80 cm of zelfs 100×100 cm. Hoe groter de tuintegel, hoe rustiger het oogt.

Aan de andere kant hebben we gekozen voor flagstones (natuursteen), die grillig zijn van vorm. Flagstones en natuursteen zijn in verschillende kleuren te krijgen. Bij elkaar passende tinten geven rust en eenheid; contrasterende tinten geven spanning en afwisseling.

Verder zie je in Japanse tuinen vaak houten elementen, zoals pergola’s, bankjes, tuinhuisjes en prieeltjes terugkomen. Ook rietmatten, bamboeschermen en shutterschermen komen prima van pas in deze tuin.

flagstones geel
Tuinverblijf douglas

Beplanting in de tuin

In deze tuin hoort natuurlijk een Japanse esdoorn. De bladeren zijn erg fijn en diep ingesneden. Afhankelijk van de soort varieert de kleur (rood, groen, oranje en geel). In de herfst hebben ze meestal die prachtige, karakteristieke felrode kleur. Ook bamboe geeft een Japans tintje aan deze tuin. Bamboe kan van laag naar (erg) hoog gaan. Andere suggesties voor beplanting: azalea’s, camelia’s en buxus. Om deze tuin mooi te houden, moet je wel bedacht zijn op redelijk wat onderhoud. Als je zelf geen groene vingers hebt, zorg dan voor een goede tuinman!

Geniet van je tuin
We willen graag dat jij geniet van je tuin, maar dat gaat (meestal) niet vanzelf. Heb je hulp nodig bij het ontwerp of de aanleg? Heb je vragen over het onderhoud van de materialen in je tuin? Kom langs bij een van onze vestigingen en we helpen je graag op weg.